Gratis waardebepaling

Denk je eraan om je woning te verkopen?

Ontdek wat je huis of appartement waard is. Vraag een waardebepaling aan door middel van onderstaand formulier. Adaleta zal contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.

PRIJSBEPALING

ken de waarde van jouw woning

Misschien is dit wel de belangrijkste factor bij het verkopen van je eigendom. Kies je een te hoge prijs, dan zal er geen interesse volgen. Kies je een te lage prijs, laat je vermoedelijk geld op tafel liggen. Contacteer een lokale makelaar voor een vrijblijvende schatting. Het is een makkelijke en informele procedure die helpt bij het vaststellen van de prijs.

Een vastgoedmakelaar krijgt vaak de vraag "Hoeveel is mijn woning waard?".
Bij Adaleta ontvang je een objectieve prijsschatting. Gebaseerd op kennis van de lokale vastgoedmarkt, huidige concurrentie in de buurt, recent afgeronde verkopen, de karakteristieken van jouw woning en markt tendens.

Veel woorden, maar wat betekent dit concreet?

LOCATIE

welke voordelen heeft de locatie?

Het is zo’n belangrijk aspect van een woning.

De locatie van een pand heeft een grote impact op zijn waarde. Ligt het vlakbij het strand? Op wandelafstand tot het centrum? Een golfterrein in je achtertuin? Een prachtig uitzicht op zee, een park, de bergen,…? Is de woning gelegen in een fel begeerde regio?

Hoe meer voordelen een locatie heeft, hoe meer de woning gezocht zal worden. Dit leidt tot een hogere waarde van grond en eigendom.

OPPERVLAKTE

de grootte is wél van belang

De grootte van het terrein en de woning zijn een tweede belangrijk element. Hoe groter, hoe beter? Niet altijd, het is wat ingewikkelder.
De verhouding tussen grond- en woningoppervlakte dient bekeken te worden. In het algemeen, hoe groter het perceel, hoe beter. Je kan een perceel namelijk verkavelen.

Verder worden ruimtes als de woonkamer, keuken, garage en buitenruimte ook in overweging genomen. Is er een garage voor 1 auto, een dubbele garage, of zelfs groter? Kan er een ontbijttafel in de keuken?
Kan een groot gezin samen de nieuwste Netflix serie bingewatchen op de sofa? Voor een 4-slaapkamer villa met slechts 1 badkamer zal er uiteraard minder interesse volgen.

BOUW

kwaliteit en materialen

De structuur en stijl van een pand kan de waarde verhogen. Het boost niet alleen de waarde maar geeft ook ondersteuning aan de prijs.
Stel je 2 identieke woningen voor, waarvan een zonnepanelen heeft. Zouden ze aan dezelfde prijs moeten worden geschat? En wat met enkele of dubbele beglazing?

Hierboven zijn voorbeelden van hoe de bouwmaterialen een impact kunnen hebben op de waarde van een woning. En de lijst kan lang zijn. Van niet-zichtbare kenmerken zoals isolatie tot het type van vloerbekleding.

STAAT

de algemene staat van de woning

Vlekken of strepen op de muren, kalkvorming op de kranen, haarfijne barsten in de gipsmuren,… allemaal veel voorkomende zaken in woningen aan de Costa Blanca.
Is dit een groot probleem? Niet echt, het is eerder een ongemak. De koper ziet veel klusjes of werk. De barstjes in de muren? Veel voorkomend. Bijgevolg kunnen kopers kunnen denken dat er een probleem is. Eenmaal de kopers dit denken, is het heel moeilijk om uit te leggen dat er eigenlijk niets aan de hand is.

Overweeg om deze kleine details aan te pakken voor je jouw woning te koop aanbiedt. Het kan tot een aantal % bijdragen aan de finale verkoopprijs.

Twijfel je over deze overwegingen, contacteer dan Adaleta en vraag hun opinie. We bezochten reeds duizenden woningen met klanten en weten waar de kopers hun aandacht op vestigen.
Sommige zaken kunnen snel en makkelijk worden aangepakt.

TOEGANKELIJKHEID

aandachtige kopers

Het kopen van een woning is geen dagdagelijkse actie.

Kopers geven tegenwoordig heel wat meer aandacht aan de toegankelijkheid. Kiezen ze voor de eigendom met veel trappen of de woning waar alles op één niveau is, met het oog op de toekomst?

Heeft het appartement een lift? Is het rolstoelvriendelijk? Kan ik in de nabijheid parkeren?

TOEVOEGINGEN

de uitrusting van een woning

Het doel van toevoegingen aan een woning is comfort. Potentiële kopers zullen doordachte verfraaiingen waarderen:

- Zonneweringen ter bescherming van de zon.
- Centrale verwarming om het huis gezellig te maken op een frisse winteravond
- Airconditioning om af te koelen tijdens de zomer maanden

Met een goed uitgeruste woning ben je reeds een stapje voor op de concurrentie.
Maar, houd er rekening mee dat een 10-jaar oude airconditioning niet dezelfde waarde toevoegt als een gloednieuwe installatie.

POTENTIEEL

een woning met mogelijkheden

Bij een schatting wordt niet enkel de huidige woning ter beschouwing genomen. Er wordt ook aandacht besteed aan de toekomst mogelijkheden en het potentieel die een woning biedt. Is een aanbouw mogelijk, waardoor de oppervlakte kan worden verdubbeld? Is het mogelijk om een zwembad aan te leggen?

RENOVATIE

maken of kraken

Iedereen houdt van een gerenoveerd pand. Als verkoper ben je enthousiast om een woning te overhandigen die je zelf hebt verbeterd. Terwijl de kopers gelukkig zijn dat er geen renovatiestress aankomt.
En je makelaar toont met plezier een mooie eigendom!

Echter, de kwaliteit van een renovatie kan de investering maken of kraken. Een andere factor waar je rekening mee dient te houden is persoonlijke voorkeur. Je hebt bv. beslist om de keuken te renoveren. Goed idee, een investering waarvan men jarenlang kan genieten.
Maar houd er rekening mee dat wat je investeert, zich niet altijd vertaald in opbrengst. Een keuken werkblad van 5.000 EUR zal door de koper niet altijd op dezelfde waarde geschat worden.

Heb je een gerenoveerde woning voor je eigen comfort, PERFECT! Wil je renoveren om de verkoopwaarde te verhogen, wees dan zeker alert bij de keuzes die je maakt.

VERGUNNINGEN

van grote essentie

In de bovenstaande punten spraken we over uitrusting en renovatie. Beiden kunnen de waarde van je woning verhogen, maar zouden deze ook kunnen verlagen!
Heb je een aanbouw, wees er dan zeker van dat je over de nodige vergunningen en goedkeuringen beschikt.

Het kunnen aantonen van een vergunning, is niet alleen een teken van kwaliteit, maar ook zorgzaamheid. Een aanbouw voor een derde slaapkamer met badkamer is waardeloos als deze niet over de nodige vergunningen beschikt.

MIJN ZOEKWENSEN