Bankgarantie nieuwbouw Spanje

Wat is het en waarom is het belangrijk?

Een bankgarantie, ook wel bankwaarborg genoemd is een financiële verzekering die garandeert dat de aanbetaling wordt terugbetaald als de bouwpromotor zijn verplichtingen niet nakomt. Dit is een cruciaal instrument bij de aankoop van nieuwbouwprojecten in opbouw in Spanje.

Wanneer je een nieuwbouwwoning in Spanje koopt, betaal je doorgaans een aanbetaling voordat de bouw daadwerkelijk begint. Vervolgens, tijdens de constructie volgen er meestal nog enkele betalingen. Deze aanbetalingen helpen de projectontwikkelaar om de bouw te financieren. Echter, nieuwbouwprojecten brengen altijd een zeer zeker risico met zich mee. Als de bouwpromotor failliet gaat of de woning niet volgens afspraak oplevert, kan jouw aanbetaling in gevaar komen.

Hier komt de bankwaarborg om de hoek kijken. Met een bankgarantie neemt de bank van de verkoper de verplichting op zich om jouw aanbetaling terug te betalen als de verkoper zijn contractuele verplichtingen niet nakomt. Dit geeft de koper zekerheid en bescherming.

Het hebben van een bankgarantie bij nieuwbouwprojecten biedt financiële zekerheid want jouw geld is beschermt als de ontwikkelaar failliet gaat. Maar het geeft ook vertrouwen en gemoedsrust.

Kortom, een bankgarantie is een essentieel veiligheidsnet voor kopers in de markt voor nieuwbouw. Het zorgt dat de investering beschermd is, zelfs in het geval van onvoorziene omstandigheden.

Ontdek het nieuwbouw aanbod

Interesse in de aankoop van een nieuwbouw woning aan de Costa Blanca of Costa Cálida? Neem hier alvast een kijkje in het aanbod.

VRAGEN?

Vind je het antwoord op je vraag niet terug of heb je nog vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via onderstaand formulier. We helpen je graag verder.
MIJN ZOEKWENSEN